Eet je mooi logo

Zelf een klassieke vinaigrette maken

Artikel door:

Google

Een vinaigrette is een dressing voor over een salade die je gemakkelijk thuis kunt maken. Wij geven je de klassieke Franse formule voor de perfecte vinaigrette, zoals deze al jaren wordt overgedragen van de ene generatie op de volgende generatie. Het gaat in deze om de juiste verhouding van drie delen olie op één deel azijn. De andere ingrediënten zoals mosterd, zout en peper kun je naar eigen smaak toevoegen. 


Benodigdheden

- olie (bij voorkeur een lekkere extra vierge olijfolie)

- azijn (bijvoorbeeld balsamico-azijn, wijnazijn)

- pittige mosterd (Moutarde de Dijon)

- peper en zout

Klop in een kom of maatbeker met  een  garde  de  mosterd los met de azijn. Voeg in een dun straaltje langzaam de olie toe en blijf kloppen zodat er een mooie dressing ontstaat. Als naar gelang de gewenste smaak kun je er ook nog honing, verse kruiden of een sjalotje bij doen.