Groenten uit de oven
Artikel door: Inge de Munnik
Bij een feestelijk diner of ingewikkeld kerstdiner heb je je handen al vaak vol aan het bereiden van het vlees of de vis. Het is dan gemakkelijk als je even geen omkijken hebt naar de groenten. Als je de groenten in de oven bereid dan kun je je concentreren op andere zaken die op dat moment nodig zijn. Je kunt de groenten vooraf klaar zetten en het enige wat je nog hoeft te doen is ze een half uurtje voor het opdienen van het hoofdgerecht in de voorverwarmde oven te zetten.
Ingrediënten (4 personen)
• 4 sjalotjes
• 2 paprika’s
• 1 courgette
• 1 aubergine
• 2 teentjes knoflook
• olijfolie
• zout en peper
• 8 cherrytomaatjes
Voorbereiding
Pel de sjalotjes en halveer ze. Snijdt de groenten in even grote stukken. Meng de paprika, sjalotjes, courgette en aubergine in een ovenschaal. Meng in een kommetje de olijfolie met zout en pers de knoflook er boven uit. Besprenkel de groenten met het olijfoliemengsel.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Rooster de groenten in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Leg de laatste 15 minuten de tomaatjes tussen de groenten en rooster ze kort mee.
Reacties