Dat het eten van groente bedraagt aan een mooie huid, nagels en tanden hebben we met EetjeMooi in 28 dagen inmiddels wel bewezen. Met Groente ! laat sterrenkok Niven zien dat koken met groente spannender, stoerder en vooral veel makkelijker is dan gedacht. Met dit boek wil hij jou inspireren vanuit groente te gaan koken. Dus eerst naar...
Foodwatch bezocht van de grootste 4 supermarktketens (Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi) ieder 1 filiaal en kocht alle groenteconserven, zowel blik als pot. Van de 170 verschillende conserven bleken er aan 79 suikers toegevoegd. Toegevoegde suikers werden onder andere gevonden in doperwten, wortels, maïs, rode kool, bieten, asperges,...
Mensen denken bij snijbonen vaak aan die waterige sliertjes uit de snijmolen en die smaakten niet al te best! Dat kwam omdat de snijbonen vroeger vaak een draad in de rug hadden. Door de snijboon in hele dunne stukjes te snijden had je van die taaie draad geen last meer. Gelukkig zijn er nu nieuwe rassen die draadloos zijn en die heel goed...
Er is een hernieuwde belangstelling aan het ontstaan voor Hollandse pruimen, niet in de laatste plaats vanwege de uitstekende kwaliteit. In de nazomer (eind augustus) kun je ze volop krijgen. Ze smaken meestal lekker zoet, sommige soorten zijn zoetzuur of aangenaam zuur. Het zijn steenvruchten met zacht vruchtvlees en de kleur loopt uiteen van...
Ze zijn maar een paar weken te koop bij de groenteboer vanaf eind augustus: verse zilveruitjes. Ze bevatten niet alleen vitamines ( B6 , B11 , C ) maar ook vezels. Daarnaast zijn zilveruitjes rijk aan antioxidanten. Verse zilveruien zijn heerlijk om vers te gebruiken in soepen of stoofschotels. Je kunt ze ook zelf inmaken in zuur of...
In augustus en september zie je ze opeens opduiken bij de groenteman: artisjokken. Wat de artisjok zo bijzonder maakt is dat het een belangrijke bron van mineralen is, en die hebben we nodig voor onze huid, nagels en tanden. Zo bevat de artisjok kalium, fosfor , calcium , natrium, magnesium , ijzer en zink. Als we een tekort hebben aan...
Heb jij moeite om dagelijks de 250 gram aanbevolen groenten te halen? De kiemen (spruiten) van groenten bevatten een veel hogere concentratie vitaminen en mineralen dan de groente zelf en zijn daarom een slimme, geconcentreerde aanvulling of gedeeltelijk vervanging van je dagelijkse portie groenten. Gewoon een handje kiemgroenten op je...
Blauwe bessen zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar ze zijn het lekkerst als ze vers geplukt zijn en dat is van mei tot eind september. Ze hebben een hoog gehalte aan bètacaroteen , vitamine C , vitamine E , vezels en bevatten veel mineralen. Ook bevat de blauwe bes anthocyanen, dat zijn de kleurstoffen die de blauwe bes zijn mooie...