Wat is er nu leuker en lekkerder dan zelf de knapperige korrels van een hete maïskolf te knagen? Natuurlijk kun je maïs het hele jaar door kopen, maar tussen half juli en half oktober kun je genieten van de Nederlandse oogst suikermaïs. Het lekkerste zijn de kolven die je vers koopt en waar de schutbladeren nog aanzitten. Als je...
Jaarlijks sterven in Europa naar schatting 133.000 mensen aan diabetes, 45.000 mensen aan een hartaandoening en 6450 mensen aan kanker waarvan de gesuikerde limonade volgens de European Society of Cardiology aantoonbaar een oorzaak is. Ook stelden wetenschappers vast dat de lightversie van frisdranken een ware belasting voor de taille van de...
Quinoa is misschien al wel bekend onder mensen die regelmatig een natuurvoedingwinkel bezoeken, het gros van de Nederlanders kent dit nieuwe superfood nog niet. Quinoa (je spreekt het uit als kienwa) is een zaad uit Zuid-Amerika en wordt in Europa steeds vaker gebruikt als een glutenvrij alternatief voor granen. De bereidingswijze van...
Volgens de warenwet mag thee alleen thee genoemd worden als deze gemaakt is van de theeplant Camellia sinensis. Afhankelijk van wat er na het plukken met de theeblaadjes gebeurt krijg je zwarte thee, groene thee of witte thee. Goede thee herken je aan het natuurlijke aroma. Dan bestaat er nog thee met een smaakje zoals citroenthee , Earl...
Tijd voor knapperige en pittige radijsjes! Oorspronkelijk is radijs een echt voorjaarsgewas maar tegenwoordig zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar. De familie radijs is groot: er bestaan rode, rosé, witte of paarse soorten. De Romeinen gebruikten radijs als middel om de werking van de lever en de galblaas te stimuleren. Dit is...
Omdat groenten en fruit veel voedingsstoffen bevatten en weinig calorieën dragen ze niet alleen bij aan je gezondheid, maar ook aan een mooie huid, haar, tanden en nagels. Als je op meerdere momenten van de dag groente en fruit eet kom je gemakkelijker aan de aanbevolen 250 gram groente en twee stuks fruit per dag. Met een aantal nieuwe...
In het voorjaar zie je de rabarberstengels weer op de markt verschijnen. Vooral in mei is er volop rabarber verkrijgbaar, maar ook in april, juni en juli kun je er van genieten. Rabarber is een groente, maar wordt in recepten vaak verwerkt als fruit door zijn fris/zure smaak. Zo wordt er van rabarber vaak compộte gemaakt, wat erg lekker...
Crèmes smeren is goed voor je huid, dat weet iedereen! Maar wist je dat het smeren van boter op je brood ook goed is voor je huid? Veel vrouwen beleggen het brood alleen nog maar met vleeswaren of kaas en laten de boter weg. Het levert alleen maar calorieën op, denken ze, en verder niets. Maar margarine, halvarine en bak-en braad...