Ken jij de Tommies al? Deze grappige tomaatjes zien er niet alleen leuk uit maar smaken ook heerlijk. De mini-tomaatjes zijn namelijk heel zoet, doordat ter speciaal tomatenzaad uit Japan voor wordt gebruikt en Japanners hun tomaten graag zoet eten. Maar ook voor ons zijn ze lekker om tussendoor te eten of om aan je kinderen mee te geven als ze...
Aan rode wijn zijn in het verleden gunstige effecten op de gezondheid toegekend, inclusief de bescherming tegen hartinfarcten, maar de wetenschap is daarvan niet meer overtuigd. Het zou daarbij met name gaan om de aanwezigheid van polyfenolen waaronder tannine, resveratrol, quercetine en proanthocyanidines. Daarnaast bevat een glas rode wijn...
Het koude, natte seizoen begint zijn tol te eisen van veel vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat 78% van de Nederlandse vrouwen hun verminderde productiviteit en gezondheid afschrijft op het koude winterse weer. Zo voelt 40% zich minder gezond, 56% zich minder energiek, 46% zich minder productief en 54% zich kwetsbaarder tijdens de wintermaanden....
Bonen (officieel heten ze peulvruchten) zijn gezond, lekker en duurzaam. Met ruim 1000 soorten – waaronder bijvoorbeeld kikkererwten, bruine bonen, linzen, kidneybonen en zwarte ogen bonen - met elk hun eigen smaak, bite en kleur bieden ze een keur aan variatiemogelijkheden. In tegenstelling tot het doorsnee imago wat de peulvrucht...
De nieuwe 'Richtlijnen Gezonde Voeding' geven aan dat we dagelijks drie tot vier koppen groene of zwarte thee zouden moeten Het gaat hier om thee van de theeplant. Kruidentheeën en andere thee zoals rooibos, werden niet onderzocht. Groene thee helpt ook bij het afvallen, zo werd in 2011 door biomedicus Rick Hursel van de Universiteit...
Zuurkool levert maar 12 calorieën per 100 gram, is rijk aan vitamine C en calcium en bovendien gemakkelijk in het gebruik. Zuurkool wordt tegenwoordig meestal niet meer uit 'het vat' verkocht maar vacuüm voorverpakt, al dan niet met toevoegingen, zoals spekjes, wijn en kruiden. Veel mensen die het verschil tussen voorverpakte...
Truffels zijn kostbare zwammen die onder de grond op de wortels van verschillende soorten bomen groeien. Truffels worden beschouwd als een culinaire lekkernij vanwege hun overweldigende aroma en de typische smaak. Er zijn heel vele verschillende soorten, maar de beste zijn de witte truffel, de perigord truffel en de zomertruffel....
Mozzarella is een jonge, ongerijpte kaas die oorspronkelijk uit Italië komt. Het bevat vitamine B2 , calcium en fosfor maar ook relatief veel calorieën. De originele Mozzarella werd gemaakt van buffelmelk, tegenwoordig is de Mozzarella bijna altijd gemaakt van koemelk. Bij het productieproces van Mozzarella wordt de wrongel eerst...