Word je van brood dik en ziek? William Davis, de auteur van het boek 'de Broodbuik' beweert van wel. Zijn boek is zowel in Nederland als in de VS ongekend populair en ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Deze cardioloog beweert dat brood geen gezonde voeding (meer) is, omdat tarwerassen veredeld zijn waardoor tarwe niet meer...
Slager Ernest Sleijpen uit Berg en Terblijt hing in 1997 de eerste hammen van regionaal gehouden varkens te rijpen in de mergelgrotten rond Geulhem, een idyllisch gehucht vlak bij Valkenburg a/d Geul. Met groot succes. Geulhemmer Grottenham heeft een zachte textuur en lichtziltige smaak (met een hint van mergel) en kan zich meten met alle grote...
De meeste mensen kennen kennen tuinbonen in blik of in glas, maar tussen mei en augustus zijn ze ook vers te koop. Het doppen van tuinbonen is een tijdrovend karweitje, maar uiteindelijk wel de moeite waard. Voor 2 personen heb je 1,5 kg tot 2 kg ongedopte bonen nodig. Na het doppen moeten de tuinbonen zo snel mogelijk bereid worden. Tuinbonen...
Een komkommer bevat veel voedingsvezels en veel vocht. Dit zorgt ervoor dat je lichaam het eten goed kan verwerken en alle voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden. De snackkomkommer bevat slechts 8 kcal per 100 gram en is daarom zeer geschikt om als extra tussendoortje eten. Ook bevat deze snackgroente vitamine B6 . Door...
Venkel is caloriearm maar vezelrijk en een goede bron van kalium , foliumzuur en vitamine C . Een lekkere en pure groente, die door zijn smaak en knapperigheid op diverse manieren te gebruiken is. Van origine komt venkel uit de landen rond de Middellandse Zee. De oude Grieken gebruikten venkel als vermageringsmiddel en in de...
Meloen bevat veel caroteen (0,1 tot 2,5 mg per 100 g), veel vitamine C en weinig calorieën. De meeste meloenen hebben een lekker zoete smaak. Je kunt de meloen uit de schil eten of de schil eraf snijden en het fruit in blokjes snijden. Als je de meloen even in de koelkast legt voordat je hem gaat opeten dan smaakt hij heerlijk...
Koud geperste sappen zijn in Amerika al jarenlang onderdeel van een gezonde lifestyle, omdat sap niet puurder gemaakt kan worden dan in deze vorm. Door het koud te persen treedt er minimale verhitting op, waardoor de vitamines, mineralen en enzymen behouden blijven. Omdat er bij andere persmethodes, zoals sapcentrifuges, blenders of mixers,...
Kook jij het liefst met verse ingrediënten? Ben jij net als wij ook zo dol op het kweken van je eigen groenten? Moestuinieren is hot! We gaan terug naar de basis en genieten van het ontspannen werk in de moestuin. Niks zo lekker als je eigen groenten en kruiden. Zelf gemaakt, zelf gekweekt. Zo vers als maar kan! Op het balkon of in een...