Als je weet dat de aardappel van oorsprong uit Zuid-Amerika komt, hoe komt het dan dat wij Nederlanders zo veel van aardappelen houden? Het antwoord ligt voor de hand: aardappels zijn goedkoop en je kunt er heel veel mee doen: koken, bakken, poffen, frituren, pureren en nog veel meer. Bovendien groeit de aardappel...
Het maken van smoothies met groene groenten is hip. Deze trend is vanuit de Verenigde Staten overgewaaid, waar sinds een aantal jaren heel veel gewerkt wordt met boerenkool. “Iedereen gaat steeds bewuster met eten om. De consument wil precies weten wat hij eet: een eat clean mentaliteit. En daarbij gaat het veelal om pure smaken, zoals...
Wat zien cherrytomaatjes er toch vrolijk uit, werkelijk om op te eten! Ze zijn er in allerlei kleuren: rood, oranje en geel. Door hun opvallende uiterlijk en sappige bite zijn ze bijzonder geschikt voor in lekkere frisse zomersalades of ter decoratie bij verschillende gerechten. Net als de gewone tomaat bevat de cherrytomaat lycopeen, een ...
Van vitamine A is inmiddels duidelijk aangetoond dat dit een positieve invloed heeft op de huid. Maar omdat veel vrouwen te weinig groenten en te weinig vette vis eten kan het in de praktijk toch lastig zijn om genoeg vitamine A te eten. Boter, margarine en halvarine kunnen ook een belangrjke bron zijn van vitamine A, maar daar...
Nieuw op de markt: BLK. water (Spreek uit bee. el. kay). Het is in de maand april exclusief verkrijgbaar in het chique Conservatoriumhotel in Amsterdam vanaf 4,90 per fles van 500 ml. De fles, eh pardon, de flacon ziet er stylish uit en de zwarte kleur van het water trekt natuurlijk de aandacht, maar is het echt zoveel beter dan...
Ongeveer 90% van de benodigde hoeveelheid vitamine D wordt in de huid aangemaakt onder invloed van zonlicht. De rest krijgen we binnen via voeding. Met name vette vis, vlees, melk en boter zijn rijk aan vitamine D. Hoe vetter het product, hoe hoger het gehalte aan vitamine D. Wie te vaak kiest voor ‘mager’ eten kan...
Sommige bleekmethoden zijn goed voor je tanden, andere methoden kunnen het tandglazuur aantasten. Als werkzame ingredient in whitening tandpasta’s wordt vaak appelzuur gebruikt. Fabrikanten gebruiken dit stofje omdat het helpt bij het verwijderen van vlekken op het tandoppervlak. Maar wist je dat aardbeien en appels van nature veel...
De aubergine, ook wel 'eierplant’ genoemd, is een caloriearme groente: een rauwe aubergine bevat slechts 20 calorieën per 100 gram. De aubergine bevat veel voedingsvezels, vitamine C en de vitaminen B1 , B2 en B6 . Goed voor huid en haar! De groente bevat heel veel vocht dat een bitter smaakje kan...