Als je op Valentijnsdag lekker uit eten gaat bestaat de kans dat je komkommerhartjes op je bord aantreft. Deze speciaal vormgegeven komkommers zijn door de Nederlandse teler Willy van Bussel met het oog op Valentijnsdag gekweekt. Van Bussel: “Mijn Q&Me snack komkommers lenen zich uitermate goed voor het vormen van hartjes. Door net...
Steeds vaker zie je dat er in hippe restaurants en cafés verse muntthee geserveerd wordt. Het ziet er trendy en leuk uit, een aantal takjes verse munt in een kop heet water. Maar vaak wordt het belangrijkste ingrediënt, de groene thee, vergeten. En dus bevat muntthee ook geen antioxidanten , polyfenolen en fluoride die we...
Bij de meeste mensen staat er regelmatig spaghetti of macaroni op het menu. Lekker eten, niet al te moeilijk en snel klaar. Maar als je kunt kiezen tussen gewone pasta en volkoren pasta, wat kies je dan? Pasta wordt meestal gemaakt van gemalen en gezeefde tarwe (bloem), water en eventueel eieren. Een groot deel van de voedingswaarde wordt dus...
Onder E-nummers verstaan we toevoegingen of additieven die aan levensmiddelen worden toegevoegd om ze te verbeteren, zoals kleurstoffen, conserveermiddelen en anti-oxidanten. Het kunnen natuurlijke stoffen zijn die uit planten of dieren of ze kunnen in een fabriek gemaakt worden. Een voorbeeld van een antioxidant is bijvoorbeeld vitamine C...
De doerian is een stinkende vrucht en wordt door veel mensen in Zuid-Azie gezien als de "koning der vruchten". De grote vrucht met stekels groeit vooral de Filippijnen, Thailand en Indonesië weegt gemiddeld 1 tot 3 kilo. Het romige, zachte witte vruchtvlees smaakt verrukkelijk. Net als andere tropische vruchten zoals bananen en...
Veel vrouwen (80%) geloven dat groene thee gezonder is dan gewone zwarte thee. Groene thee zou gezonder zijn vanwege de antioxidanten die zouden beschermen tegen kanker. Ook zou het drinken van groene thee je helpen bij het afvallen. Als je sommige publicaties op internet moet geloven zou het zelfs een soort wondermiddel zijn dat helpt...
Voor een mooie huid is vitamine A heel erg belangrijk. Belangrijke bronnen voor vitamine A zijn lever, vette vis en boter. Groenten en fruit bevatten bètacaroteen, een voorloper van vitamine A. Daarnaast wordt er in Nederland vitamine A toegevoegd aan margarine, halvarine en bak- en braadproducten. In de praktijk blijkt...
Bijna iedereen drinkt wel eens een biertje of een wijntje of een ander drankje dat alcohol bevat. Veel mensen drinken "om de gezelligheid", bij het eten, om iets te vieren of als je uit gaat. Als je dat af en toe eens doet dan is daar natuurlijk niets mis mee, maar als je veel meer en/of vaker drinkt dan kan het schadelijk zijn voor...