Een van de tekenen dat het voorjaar er echt aan komt is als je op de markt of bij de groentenman de eerste bosjes raapsteeltjes ziet verschijnen. In maart begint het seizoen zijn de eerste raapstelen verkrijgbaar. Als je ze tenminste kent, want het lijkt er een beetje op dat ook deze lekkere frisse lentegroente tot de 'vergeten groenten' gaat...
Tijd voor knapperige en pittige radijsjes! Oorspronkelijk is radijs een echt voorjaarsgewas maar tegenwoordig zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar. De familie radijs is groot: er bestaan rode, rosé, witte of paarse soorten. De Romeinen gebruikten radijs als middel om de werking van de lever en de galblaas te stimuleren. Dit is...
In het voorjaar zie je de rabarberstengels weer op de markt verschijnen. Vooral in mei is er volop rabarber verkrijgbaar, maar ook in april, juni en juli kun je er van genieten. Rabarber is een groente, maar wordt in recepten vaak verwerkt als fruit door zijn fris/zure smaak. Zo wordt er van rabarber vaak compá»™te gemaakt, wat erg lekker...
Vroeger waren er allerlei kleuren wortelen zoals wit, geel, paars en rood, maar wij kennen alleen de oranje wortel nog. De oranje wortel is gekweekt voor de zoete smaak. De overige kleuren wortelen behoren tot de vergeten groenten. Erg jammer, want al die verschillende kleuren wortelen op je bord zijn niet alleen prachtig om te...