Recepten
Feestelijk toetje van aardbei met chocolade op zuivel
De combinatie van kwark met aardbeien is altijd lekker. Maar de een in chocolade gedoopte aardbei bovenop dit toetje maakt het extra feestelijk. Het lijkt een culinair hoogstandje, maar het is echt niet moeilijk.
Zo maak je het >
Amuse caprese
Wel eens gehoord van de insalata Caprese? Dit is een salade in de stijl van Capri en bestaat uit tomaat en mozzarella, meestal in plakken gesneden, en blaadjes basilicum. De salade wordt overgoten met olijfolie en bestrooid met peper en zout uit de molen. Onze amuses van tomaat, mozzarella en verse pesto zijn hier op geïnspireerd. Net zoals de Insalata Caprese heeft dit gerecht de kleuren van de Italiaanse vlag.
Zo maak je het >
Mini groentesalades als hapje op een feestje
Waarom de meeste vrouwen deze mini-groentesalades niet overslaan op een feestje is niet zo moeilijk om raden: ze zijn lekker, bevatten weinig calorieën en dragen bij aan een mooie huid. Gekleurde groenten als broccoli bevatten veel bèta caroteen, dat in het lichaam omgezet wordt in vitamine A. En van vitamine A is bewezen dat het bijdraagt aan een gezonde huid. Waarom de mannen deze lekkere frisse hapjes vaak overslaan is ons een raadsel. De hapjes zijn heel gemakkelijk zelf te maken en zo klaar.
Zo maak je het >
Trendy beautyfood lunch buffet
Heb jij wat te vieren? Organiseer dan eens een beautyfood lunch voor vriendinnen. Denk jij dat het in de praktijk lastig is om het iedereen naar de zin te maken omdat er altijd wel een vriendin aan het Sonja Bakkeren of Dr Franken is? Of omdat je ene vriendin vegetarisch is en de andere een Bourgondiër? Een trendy lunchbuffet is de oplossing, hiermee ga je zeker scoren bij je vriendinnen. Het beautyfood lunch buffet bestaat voor de helft uit een selectie van superverse seizoensgroenten, aangevuld met vleeswaren en kaas uit jouw eigen regio. Streekproducten zijn verkrijgbaar op boerenmarkten, in boerenwinkels en in steeds vaker ook in (regionale) supermarkten.
Zo maak je het >
Italiaanse quinoa salade
Met warm weer zijn salades heerlijk als lunch of bijgerecht. Bovendien kun je ze de dag ervoor klaar maken. We combineerden voor deze salade typisch Italiaanse ingredienten als gedroogde tomaat en rucola niet met (witte) pasta, maar met quinoa. Het resultaat? Bellisima! Quinoa geeft je langer een lekker vol verzadigd gevoel dan bijvoorbeeld een Italiaanse pastasalade. Je kunt de salade ze de dag ervoor al klaar maken zodat hij de volgende dag goed koud geserveerd kan worden. Op zoek naar meer simpele, pure recepten? Koop het boek Eet je Mooi in 28 dagen
Zo maak je het >
Aardbeien in pure chocolade
Zachte zoete aardbeien in een knapperig jasje van pure chocolade is een onweerstaanbare combinatie. Niet alleen qua smaak, maar ook nog eens voor je huid. Je kunt het als hapje tussendoor serveren of als nagerechtje. Hoe hoger het cacaopercentage van de chocolade, des te hoger het percentage flavonoiden.
Zo maak je het >