Recepten
Stamppotje broccoli met gedroogde tomaten en salami
Als het buiten koud is, is een stamppotje altijd wel lekker. En zeker dit vrolijk gekleurde exemplaar. De broccoli en de gedroogde tomaatjes leveren het nodige bètacaroteen, dat bijdraagt aan een mooie huid. Voor een lekker pittig accentje is er salami aan toegevoegd. Ook jouw kinderen zullen hiervan smullen. Het recept is voor 4 personen, het is eenvoudig te maken en staat binnen een klein half uurtje op tafel. Wil je meer gezonde recepten die binnen een half uurtje op tafel staan? Bestel dan het boek "Eet je mooi in 28 dagen". Het is voor 12,95 Euro te koop bij Bol.com.
Zo maak je het >
Gezonde lasagne bolognese
Lasagne Bolognese is een populair gerecht in Nederland, bijna iedereen vind het lekker! Daarom zijn er in de supermarkt tal van kant- en klaarlasagne's te koop of je kunt deze met behulp van zakjes en pakjes zelf bereiden. Maar de voedingswaarde van dergelijke gerechten valt vies tegen. Zo bestaat Euroshopper lasagne bolognese voor 52% uit bolognesesaus (waarvan 10% gehakt), 31% bechamelsaus, 10% pasta en 6% kaasproduct en natuurlijk de nodige emulgatoren, stabilisatoren, kleurstoffen enzovoorts. Een zelfgemaakte lasagne met veel verse groenten en volkorenpasta is veel gezonder dan dit kant- en klare spul en smaakt overheerlijk. Bij gebruik van een volkorenpasta (pasta Integrali in het Italiaans) zijn de vliesjes van Durum tarwe behouden. De volkorenpasta bevat hierdoor extra vezels en dat is goed voor je spijsvertering. Ook zorgen deze vezels ervoor dat je minder snel last krijgt van een hongergevoel, omdat ze langer energie afgeven. En dus delen we graag ons recept van de gezonde variant van Lasagne bolognese met jou. Wil je meer gezonde recepten die binnen een half uurtje op tafel staan? Bestel dan het boek Eetjemooi in 28 dagen voor slechts 12,95 Euro.
Zo maak je het >
Kwartel uit de oven
Een kwarteltje ziet er uit als een lekker klein eenpersoonskipje. Het is een feestelijk, origineel en toch caloriearm gerecht en heel gemakkelijk zelf te maken. Het vlees van de kwartel is wat donkerder van kleur dan van kip. Dat komt omdat wild veel bewegingsvrijheid heeft, waardoor het vlees goed doorbloed raakt. Dat zorgt niet alleen voor de donkere kleur, maar voor een deel ook voor de vollere smaak. Je kunt kwartels panklaar en vers kopen bij de poelier en bij sommige supermarkten vind je ze in het diepvriesvak. Als je voor een kwarteltje van Label Rouge kiest dan koop je topkwaliteit. Het merk staat bovendien garant voor dierenwelzijn en verantwoord maatschappelijk ondernemen. We hebben een eenvoudig receptje voor kwarteltjes uit de oven. Na bereiding giet je hierover een lekkere dressing, het kan eigenlijk niet mislukken. Kluiven maar!
Zo maak je het >
Portobello burger gezonde variant op broodje hamburger
Lekker, een broodje hamburger! Maar een wit broodje met saus en een vette hamburger bevat relatief weinig voedingswaarde en wel veel calorieën. De portobello burger is een gezonde variant op het broodje hamburger. Eigenlijk kun je niet over een burger spreken, want de Portobello burger bevat geen blees en is dus geen burger. Het is een vegetarisch gerecht dat zo vlezig en rijk van smaak is dat je het vlees niet eens zult missen. Maar het ziet er net zo lekker uit! Eet het als voorgerecht of als lunch. Wil je meer recepten die gezond zijn en in een half uurtje op tafel staan? Bestel dan het boek "Eet je Mooi in 28 dagen". Je kunt het kopen voor slechts 12,95 Euro bij Bol.com.
Zo maak je het >
Gezonde aardappelpuree
Aardappelpuree is lekker, gemakkelijk en je kunt het overal mee combineren. Volgens het traditionele recept maak je de aardappelpuree van aardappelen, melk en boter. Als je de boter weg laat en halfvolle melk gebruikt dan wordt de puree veel minder vet. Het smaakt bovendien vele malen beter dan de aardappelpuree uit een pakje.
Zo maak je het >
Konijnenbout op Vlaamse wijze met pruimen
In België weten ze hoe ze konijn lekker kunnen bereiden. Een echte klassieker is 'Konijn Met Pruimen' en dit wordt ook wel ‘Konijn op Vlaamse wijze genoemd’. Een heerlijke combinatie van konijn, gedroogde vruchten en een lekker Belgisch biertje. Een lekkere stoofschotel om op koude herfst- en winterdagen te bereiden.
Zo maak je het >