Eet je mooi logo

Soep van geroosterde pompoen voor een mooie huid

Artikel door:

Google

De meeste mensen in Nederland gebruiken pompoenen puur als decoratie. Veganisten en vegetariërs gebruiken de pompoen wat vaker in recepten, onder andere omdat er veel en goed opneembaar ijzer in pompoenen zit. Maar wist je dat de pompoen voor iedereen een hele gezonde groente is? Pompoenen hebben een lage energetische waarde en bevatten wel veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor de goede werking van je darmen, maar daar houd het niet op! Pompoen bevat veel bètacaroteen dat in het lichaam wordt omgezet tot vitamine A. Van vitamine A is bewezen dat dit bijdraagt aan een mooie huid. Ontdek de zoete en fijne smaak van pompoenen in dit mooimakende soepje van geroosterde pompoen.  

Soep van geroosterde pompoen:

Ingrediënten (2 pers.) | Bereidingstijd 45 minuten

500 gr flespompoen, geschild en in stukken gesneden

2 el margarine (of boter of een bak- en braadproduct)

1 teen knoflook, fijngesneden

1 prei, gewassen en dun gesneden

½ rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden

250 ml groentebouillon

100 ml kokosmelk

Korianderblaadjes


Tip pompoen schillen
Pompoen schillen is best lastig en geeft veel productverlies, terwijl de schil gewoon eetbaar is. Een pompoen met schil laat zich echter moeilijk snijden, omdat de schil zo hard is. Om het snijden te vergemakkelijken kun je de pompoen eerst invriezen. Gewoon in zijn geheel of een restje van de vorige keer. Haal hem daarna uit de vriezer en laat hem ontdooien. De hele pompoen, inclusief schil, is boterzacht geworden en gemakkelijk snijdbaar.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C, leg de stukken pompoen in een braadslee of ovenschaal en bak ze 30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Verhit in een soeppan de margarine en bak hierin de knoflook en prei. Voeg de geroosterde pompoen, de rode peper en de bouillon toe en laat dit 10 minuten licht doorkoken. Laat de soep ietsje afkoelen en pureer de soep dan in een blender of met een staafmixer. Giet de soep terug in een pan en roer de kokosmelk erdoor. Verhit de soep eventueel nog een beetje. Serveer de soep in kommen en garneer met wat blaadjes koriander.