Groente amuses die er uit zien als Engelse drop
Artikel door: Inge de Munnik
Mmm... Engelse Drop? Nee, amuses van groente! Deze vrolijk gekleurde groentesnoepjes zijn bedacht door kok Remco Wolfs van cateraar Maison van den Boer. Hij mixte vers groentesap met wat room en gelatine, gebruikte meerdere groenten in verschillende laagjes en voilá! Een gezonde verrassing vol met vitaminen, mineralen en bètacaroteen dus ook nog eens prima voor onze huid. Het vergt enige oefening om dit lekkers zelf te maken, maar je zet wel iets origineels op tafel. Zelfs kinderen die niet zo van groenten houden zullen deze verleiding niet kunnen weerstaan. Probeer het zelf! Dit is het recept
Engelse Drop van groentesap
Ingredienten:
Buitenste laag
- 700 ml groentesap, bijvoorbeeld wortelsap voor een oranje kleur
- 300 ml geslagen room
- 50 gr gelatine
- peper en zout
Al naar gelang de kleur die je wenst kies je voor bietensap, tomatensap, komkommer, enz. De combinaties zijn oneindig!
Binnenste laag (zwart)
- 400 gr room
- 600 gr knol
- 50 gr gelatine
- 1 zakje inktvispasta (voor de zwarte kleur)
Bereidingswijze buitenste lagen
Laat de gelatine weken. Breng het groentesap aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Los de gelatine op in het sap. Als het gaat geleren (hangend wordt) de room er doorheen spatelen.
Bereidingswijze binnenste laag
Laat de gelatine weken. De knolselderij in klein blokjes snijden van 1 bij 1 cm. Deze met de koude room opzetten. Breng het al roerende aan de kook, en als de knol gaar is pureer deze dan met het kookvocht in de blender. Voeg de inktvispasta toe tot hij mooi zwart is. Doe alles terug in de pan en voeg de gelatine aan de kokende massa toe.
Bereiding
Stort de zwarte massa in een dun laagje in een grote platte schaal (moet in vriezer kunnen) of op een platte plaat en laat deze opstijven. Zet de schaal of plaat in de vriezer en wacht tot de laag bevroren is, anders loopt de kleur door. Daarna leg je een nieuwe gekleurde laag erop en doe je de schaal weer in de vriezer. Zo maak je 3 of meer lagen. Als je genoeg laagjes hebt laat je het gerecht deels ontdooien. Je stort de schaal op een plank en snijd je de massa als het nog half hard is om een zo strak mogelijk resultaat te krijgen.
Reacties