Gezond snacken: paprika's met dipsaus
Artikel door: Inge de Munnik
Lekker snacken maar liever niet te veel calorieën? Wat denk je van een oranje paprika die er niet alleen op tafel heel erg leuk uit ziet, maar die ook nog eens bijdraagt aan jouw eigen schoonheid? Een oranje Vitapep minipaprika is een zoete vitaminerijke snack die vitamineC (3 x zoveel als een sinaasappel), vitamine E en diverse carotenoiden bevat. De paprika levert maar heel weinig calorieën: slechts 28 per 100 gram. Als je de paprika's als snack wil serveren, snijd ze dan ringen of in vieren en prik ze aan een satéstokje. Deze stokjes prik je dan weer op een halve appel of kool, dat staat leuk op tafel. Serveer er verschillende zelfgemaakte dippings bij zoals een oriëntaalse dip, pesto of guacamole.
Recept: Oranje paprika met verschillende dippings
De Vitapep minipaprika's zijn te koop in een zakje of in een shaker op de groenteafdeling van de supermarkten. Behalve oranje Vitapep paprika (reken op 100 gram per persoon) heb je nodig
Oriëntaalse dip
½ dl. Kikoman sojasaus
½ teen knoflook, gehakt
2 mespuntjes washabi (erg pittig)
1 theel. lenteui, in ringen
1 theel. koriander, fijn gesneden
1 theel. sesamolie
Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen en vermeng goed.
Pesto
½ bos basilicum
½ teen knoflook
½ dl. olijfolie
20 gr. walnoten
20 gr. parmezaanse kaas
Bereiding
Doe knoflook, Parmezaanse kaas en de walnoten in een keukenmachine en maak dit fijn.Meng hierdoor basilicum en maak deze ook fijn. Voeg tijdens het malen de olijfolie druppelsgewijs toe tot dit een mooie gebonden saus is.
Guacamole
1 st. avocado, ontpit, zonder schil en in stukken
2 eetl. limoensap
1 mesp. chilipeper
6 eetl. olijfolie
1 eetl. sjalot, gesnipperd
½ teen knoflook, gehakt
Zout
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maak fijn.Maak eventueel nog op smaak met zout, peper en extra limoensap.
Reacties