Timbaaltje van gerookte zalm met geitenkaas en avocado
Artikel door: Inge de Munnik
Zoek je een lekker en gezond voorgerecht of lunch? Een timbaaltje van zalm, avocado en geitenkaas op een bedje van sla is zo gemaakt. Je staat maar eventjes in de keuken, maar het ziet er uit en smaakt alsof het door een Sterrenkok is bereid. Kleine moeite, groots resultaat, daar houden wij van! Je kunt het ruim vantevoren maken en dat is erg handig als je mensen te eten krijgt.
Benodigdheden (4 personen)
· avocado (heel fijn gesneden)
· 200 gram geitenkaas met honing (plak, kant-en-klaar te koop)
· bieslook, fijngeknipt
· 200 gram gerookte zalm
· peper
· chilisaus
· gemengde sla, evt. met dressing en/of geroosterde pijnboompitten
Voorbereiding
· Vet 4 muffin vormpjes (of andere vormpjes) licht in met olie en leg er cellofaanfolie in.
· Bekleed de vormen met plakken gerookte zalm. Beetje ruim nemen zodat je het nog kunt dichtklappen.
· Vul de vormpjes met het mengsel van geitenkaas en honing, bieslook en avocado en een beetje peper
· Druk het mengel goed aan, klap de vormpjes dicht en laat in de koeling in een paar uurtjes opstijven.
Bereiding
Leg de gemengde sla op borden, druppel er desgewenst een beetje dressing overheen. Leg het timbaaltje midden op het bord en doe er een beetje chilisaus overheen. Bestrooi met geroosterde pijnboompitjes.
Reacties