Gevulde forel in aluminiumfolie in de oven
Artikel door: Inge de Munnik
Denk je dat het moeilijk is om een gerecht met forel te maken? Wij hebben een heerlijk recept dat eigenlijk niet kan mislukken. Het is eenvoudig klaar te maken en zo'n naturel visje ziet er op je bord fantastisch uit! Succes verzekerd.
Nodig (2 personen)
• 2 verse forellen
• Aluminiumfolie
Voor de vulling
• 1 fijngehakte ui
• 1 teentje knoflook
• 2 blaadjes verse basilicum (of 1 theelepel gedroogd)
• 1 theelepel gedroogde peterselie
• 1 theelepel gedroogde rozemarijn
• 1 eetlepel mosterd (lekker pittig)
• 3 eetlepels amandelschaafsel.
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200°C. Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar tot een smeuïge massa. Bestrooi het binnenste van de forellen met zout en peper. Vul iedere forel op met de helft van de vulling. Neem een stuk aluminiumfolie ter grootte van een A4 en wikkel de gevulde forel in de aluminiumfolie. Zorg ervoor dat je de punten naar boven vouwt anders loopt het vocht er uit.
Bereiding
Zet de gevulde forel 20 minuten in een schaal in de oven. Haal de forel uit de folie en serveer deze op een bordje. Lekker met wortelen of snijbonen.
Reacties