Ceasars Salad
Artikel door: Inge de Munnik
Deze maaltijdsalade is lekker als het buiten warm is. De basis voor de salade is Little Gem, een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes. Smaakvoller dan ijsbergsla, maar wel net zo lang houdbaar. De sla is onder andere te koop bij Albert Heijn (per 2 kropjes verpakt). De originele Caesar salad bevatte geen kip, maar het is de gewoonte geworden om die toch toe te voegen aan het gerecht. Deze frisse salade heb je binnen een kwartiertje op tafel.
Ingrediënten (2 personen)
2 kropjes little gem (sla)
2 sneetjes oud witbrood of een paar stukjes stokbrood
4 eetlepels olijfolie
100 gram kipfilet
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 blikje ansjovisfilet (46 g)
1 gekookt ei
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
kipkruiden
100 g Grana Padano (kaas), geschaafd
Bereidingswijze
Snijd het brood in brokjes en bak deze in een koekenpan met olie al omscheppend op middelhoog vuur goudbruin. Bak, als de blokjes bijna helemaal bruin zijn, de helft van de knoflook mee. Laat ze afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
Snijd de kipfilet in blokjes, bestrooi ze met wat kipkruiden en bak deze in een paar minuutjes gaar.
Snijd de helft van de ansjovis fijn. Maak een dressing door de rest van de knoflook, de fijngesneden ansjovis, mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Scheur de blaadjes little gem in kleine stukken en leg ze op een diep bord. Leg er de gebakken stukjes kip, de broodcroutons en de ansjovis op. Giet tot slot de dressing over de salade. Garneer met stukjes ei.
Reacties