Feestelijk aperitief zonder suiker of alcohol
Artikel door: Inge de Munnik
Ingrediënten:
• 20 gram komkommer
• 10 gram bleekselderij
• 3 grote blaadjes mint
• sap van halve citroen
• 25 gram maïskorrels (blik)
• 140 milliliter water
Garnituur:
• 3 cocktailprikkers met daaraan geregen maïskorrels
• groen takje bleekselderij
• rietje
• partje citroen
• lange gesneden staaf van komkommer
Glas:
• Longdrinkglas
Bereidingswijze
De Way of Life bestaat uit twee delen: maïswater en een mengsel van komkommer, selderij en mint. Het mengsel maak je door de mint, bleekselderij en komkommer in stukjes te snijden. Voeg hierbij dan het citroensap en 35 milliliter (1 borrelglas) water en mix het geheel met de staafmixer tot een egaal mengsel.
Het maïswater is heel gemakkelijk te maken: doe de maïskorrels en 70-95 milliliter (2-3 borrelglazen) water bij elkaar en mix het met de staafmixer tot een egaal mengsel. Zeef het maïswater met een bolzeef, zodat er geen schilletjes meer in zitten.
Doe op de bodem van het glas het mengsel van komkommer, selderij en mint. Giet daarop voorzichtig, tegen verschillende zijkanten van het glas, het maïswater. Zo krijg je vlekken van de twee mengsels in je glas. Eventueel kun je ijsblokjes toevoegen (koud is de Way of Life het lekkerst!). Plaats de garnituur op en in het glas. Prik daarvoor de maïsstokjes in de schil van het partje citroen en plaats het partje op de rand van het glas. Nu is Pierre Winds Way of Life serveerklaar.
Reacties