Feestelijk toetje van aardbei met chocolade op zuivel
Artikel door: Inge de Munnik
De combinatie van kwark met aardbeien is altijd lekker. Maar de een in chocolade gedoopte aardbei bovenop dit toetje maakt het extra feestelijk. Het lijkt een culinair hoogstandje, maar het is echt niet moeilijk.
Ingrediënten
• 150 ml magere yoghurt
• 450 ml magere kwark
• Vanillesuiker
• 1 reep pure chocolade
• 250 gram verse aardbeien
Voor het 'au bain marie' smelten van de chocolade heb je een hoge pan nodig en een daarin passende metalen hittebestendige pan of een tweede pan.
Bereiden
• Meng de yoghurt met de kwark en doe er vanillesuiker naar smaak bij.
• Kies 4 mooie grote aardbeien uit en houd deze apart. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
• Pak 4 glazen en vul deze voor om en om met aardbeienplakjes en het kwark/yoghurtmengsel
• Smelten van de chocolade au bain Marie:
Zet de hoge pan met water op het vuur en zet daarin de 2e pan of hittebestendige kom. Let erop dat de bodem van de kom of pan niet de bodem van de pan met water raakt, anders treedt er oververhitting op. Breek de chocolade in kleine stukjes, op deze wijze wordt de smelttijd korter. Regel het vuur zodanig dat het water in de onderste pan heet is maar niet kookt. Doe de chocolade in de bovenste pan of kom en roer goed terwijl deze smelt. • Doop de 4 aardbeien in de gesmolten chocolade en laat deze daarna even afkoelen in de koelkast totdat de chocolade hard is.
Plaats de aardbeien in chocolade boven het kwark/yoghurt mengsel en serveer!
Reacties