Konijnenbout op Vlaamse wijze met pruimen
Artikel door: Inge de Munnik
In België weten ze hoe ze konijn lekker kunnen bereiden. Een echte klassieker is 'Konijn Met Pruimen' en dit wordt ook wel ‘Konijn op Vlaamse wijze genoemd’. Een heerlijke combinatie van konijn, gedroogde vruchten en een lekker Belgisch biertje. Een lekkere stoofschotel om op koude herfst- en winterdagen te bereiden.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 konijnenbouten
- 15 gr margarine of boter
- 2 uien
- 1 teentje knoflook (fijn geperst)
- 1 tl tijm
- 1 laurierblaadje
- 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- 1 flesje Kriek of frambozenbier
- 250 gram gedroogde pruimen
- peper en zout
Bereidingswijze (70 minuten)
- Marineer de pruimen in de helft van het bier gedurende 30 minuten
- Bestrooi de konijnenbouten met peper en zout
- Smelt de boter in een grote braadpan en bak de konijnenbout aan alle kanten goudbruin
- Voeg ui, knoflook, tijm en het laurierblad toe en bak een paar minuten mee.
- Giet de kippenbouillon in de pan en giet daarna de andere helft van het flesje bier erbij
- Laat 50 minuten zachtjes stoven en voeg dan ook de pruimen met de rest van het bier toe.
- Laat nog 10 minuten stoven.
Lekker met aardappelpuree en spruiten of met witlof
Reacties