Aardbeien in pure chocolade
Artikel door: Inge de Munnik
Zachte zoete aardbeien in een knapperig jasje van pure chocolade is een onweerstaanbare combinatie. Niet alleen qua smaak, maar ook nog eens voor je huid. Je kunt het als hapje tussendoor serveren of als nagerechtje. Hoe hoger het cacaopercentage van de chocolade, des te hoger het percentage flavonoiden.
Ingrediënten
- 250 gram grote verse aardbeien met kroontjes
- 150 gram pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacaopercentage (80-85%)
Bereiding (20 minuten + enkele uren afkoelen)
- Breek of hak de dchocoalde in stukjes.
- Smelt de chocolade au bain marie. Roer af en toe zoaat het een mooi glad mengsel wordt.
- Als de chocolade gesmolten is dompel je er een aardbei in. Deze aardbei leg je met het kroontje naar beneden op een rooster en zo ga je door tot je bakje aardbeien op is.
- Zet de aardbeien dan in de koelkast zodat de chocolade op kan stijven. Je kunt dit ook een dag vantevoren doen.
Reacties