Stamppot raapsteeltjes (keeltjes)
Artikel door: Inge de Munnik
Raapsteeltjes, wie kent ze nog? Het is een lekkere, frisse groente die vergelijkbaar is met jonge spinazie of rucola. Ze smaken heerlijk als je ze rauw verwerkt in een stamppotje.
Benodigdheden
- 500 gram aardappelen (kruimig)
- 4 bosjes raapsteel (keeltjes), totaal circa 500 gram
- halfvolle melk
- mosterd naar keuzepeper en zout naar snaak
Voorbereiding
Schil de aardappelen. Was de bosjes raapsteeltjes, snijd de wortels van de steeltjes en verwijder de slechte blaadjes. Snijd het bosje raapstelen in stukje van 2-3 cm en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Bereiding
Kook de geschilde aardappels met water en wat zout in 15-20 minuten. Giet de aardappelen af als gaar zijn en stamp ze fijn met de stamppotstamper. Roer er melk door totdat de puree smeuiig is. Schep de fijngesneden raapstelen erdoor en voeg tenslotte naar smaak een beetje mosterd naar keuze aan toe. Breng op smaak met zout en peper. Goed warm serveren. Erg lekker met een gebakken tilapiafilet of kalfsvlees
Reacties