Eet je mooi logo

Stamppotje broccoli met gedroogde tomaten en salami

Artikel door:

Google

Als het buiten koud is, is een stamppotje altijd wel lekker. En zeker dit vrolijk gekleurde exemplaar. De broccoli en de gedroogde tomaatjes leveren het nodige bètacaroteen, dat bijdraagt aan een mooie huid. Voor een lekker pittig accentje is er salami aan toegevoegd. Ook jouw kinderen zullen hiervan smullen. Het recept is voor 4 personen, het is eenvoudig te maken en staat binnen een klein half uurtje op tafel. Wil je meer gezonde recepten die binnen een half uurtje op tafel staan? Bestel dan het boek "Eet je mooi in 28 dagen". Het is voor 12,95 Euro te koop bij Bol.com.

Ingrediënten
- 1 kilo aardappels
- 2 stronken broccoli (circa 800 g)
- 200 g zongedroogde tomaatjes (in olie, uit laten lekken)
- 200 g salami (worst)
- 150 g Griekse feta
- halfvolle melk
- peper en zout

Bereiding
- Schil de aardappelen, en breng deze aan de kook in een grote pan water
- Maak de broccoli schoon en snijd deze in roosjes. Voeg deze toe na 10 minuten toe aan de aardappels
- Snijd de zongedroogde tomaatjes en de salami in kleine dobbelsteentjes en snijd de feta in blokjes
- Giet na circa 15 minuten de aardappels en broccoli af en stamp deze met wat warme melk door elkaar. Doe er de zongedroogde tomaatjes, de feta en de salami doorheen en breng op smaak met peper en zout.