Quinoa met gamba's en paprika
Artikel door: Inge de Munnik
Een recept op basis van 3 gezonde ingrediënten: gamba's, groenten en quinoa. En ook nog eens snel en gemakkelijk te maken. Je kunt voor dit recept diepvriesgamba's gebruiken. Deze moet je voor gebruik eerst ontdooien. Dat kan je het beste doen door ze 24 uur van tevoren in de ijskast te leggen. Laat ze voor gebruik ook keukenpapier uitlekken. Daarna pel je ze door ze bij het staartje vast te pakken. Draai de kop er af, en trek het vlees er uit. Check nog even of het darmkanaal er niet meer inzit (zwart draadje over de rug). Bewaar een paar hele gamba's voor de garnering.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gr quinoa
- 400 gram gamba's of grote garnalen (vers of uit diepvries)
- 1 teentje knoflook
- 1 grote ui
- 2 paprika’s
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
Was de quinoa en kook deze volgens de bereidingswijze op de verpakking. De quinoa is gaar als de kiempjes van de korreltjes loslaten.
Snijd de ui en paprika in stukjes. Bak de ui met wat olijfolie in een koekenpan totdat deze glazig is. Voeg fijn geperste knoflook toe. Voeg de paprika's toe en roerbak deze 1 minuut mee. Voeg dan de gamba's toe en bak deze in enkele minuutjes gaar. Bak eventueel in een aparte koekenpan of op de gril enkele ongepelde gamba's voor de garnering van dit gerecht.
Doe de quinoa bij het garnalen-groente mengsel en meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met een paar gebakken ongepelde gamba's.
Reacties