Italiaanse quinoa salade
Artikel door: Inge de Munnik
Met warm weer zijn salades heerlijk als lunch of bijgerecht. Bovendien kun je ze de dag ervoor klaar maken. We combineerden voor deze salade typisch Italiaanse ingredienten als gedroogde tomaat en rucola niet met (witte) pasta, maar met quinoa. Het resultaat? Bellisima! Quinoa geeft je langer een lekker vol verzadigd gevoel dan bijvoorbeeld een Italiaanse pastasalade. Je kunt de salade ze de dag ervoor al klaar maken zodat hij de volgende dag goed koud geserveerd kan worden. Op zoek naar meer simpele, pure recepten? Koop het boek Eet je Mooi in 28 dagen
Ingredienten (4 personen)
- 100 gr gedroogde tomaten in olie
- 200 gr champignons
- 75 gr rucola
- 300 gr quinoa
- 50 g gepelde walnoten
Bereiding
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat afkoelen. Bak de champignons gedurende enkele minuten in olie een koekenpan en laat afkoelen. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes, snijd de rucola in stukjes. Mix de quinoa met de gedroogde tomaten, de fijngesneden rucola, de champignons en de gepelde walnoten. Breng op smaak met peper en zout. Heerlijk bij kip en rundvlees of als bijgerecht bij de BBQ.
Reacties