Salade Nicoise
Artikel door: Inge de Munnik
Salade Niçoise is een Franse salade die in ieder geval uit groenten, ei en vis bestaat. Voor het maken van salade Niçoise is niet één juiste werkwijze. Hoe kleurrijker de salade, des te beter is deze voor je huid. Het is een gezonde maaltijdsalade die heerlijk smaakt bij warm weer. Dit is onze versie van een heerlijke salade Niçoise. Meer recepten die binnen 30 minuten klaar zijn? Koop het boek Eet je Mooi in 28 dagen
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 1 krop sla (een 200 gram gemengde groene salade)
- 10 eieren
- 10 cherry tomaatjes
- blikje tonijn in olie
- halve komkommer
- 12 ansjovisfilets
- 3 gekookte aardappels
- 1 ui
Ingrediënten voor de dressing (of maak de klassieke Franse vinaigrette)
- 1 knoflookteen
- 3 eetlepels azijn (bv dragonazijn, balsamicoazijn)
- 9 eetlepels olijfolie
- zout en peper uit de molen
Voorbereiding
Kook de aardappels in de schil gaar en snijd ze in stukjes. Kook de eieren hard. Laat de tonijn uitlekken.
Bereidingswijze
Maak de krop sla schoon en doe de deze in grote schaal. Spoel de cherrytomaatjes schoon en halveer deze. Snijd de komkommer in blokjes en de ui in kleine ringetjes. Voeg de uitgelekte tonijn, de ansjovisfilets, en de stukjes gekookte aardappelen toe. Meng alle ingrediënten van de salade goed door elkaar.
Dressing
Maak de dressing door een teentje knoflook fijn te wrijven in een schaaltje en daarin de olijfolie met de dragonazijn goed met elkaar mengen. Voeg peper en zout toe
Bereiding
Presenteer de salade in een mooie zomerse schaal en giet hierover de dressing. Halveer de gekookte eieren en leg deze op de salade. Eet deze salade met een pain complet en licht gezouten roomboter. Bon appetit.
Reacties