Beautyfood lunch: meergranenbol met veldsla, geitenkaas en peer
Artikel door: Inge de Munnik
Deze lunch heb je zo gemaakt en bevat veel gezonde ingrediënten die bovendien ook qua smaak heerlijk bij elkaar passen. Met de meergranenbol krijg je lekker veel vezels binnen voor een verzadigd gevoel. Om je te helpen om aan je dagelijkse portie groente en fruit te komen bevat dit gerecht veldsla, tomaat en peer. En de geitenkaas en de walnoten maken het geheel onweerstaanbaar lekker.
Ingrediënten (1 persoon)
- 1 meergranenbol
- 4 kleine plakjes geitenkaas
- 25 gram veldsla
- 3 gedroogde tomaten in olie
- 4-5 walnoten
- Halve peer
- Boter of margarine
- Eventueel vloeibare honing
Bereiding
Snijd de meergranen bol door een besmeer met een klein beetje boter. Verdeel de veldsla over de twee helften. Verdeel hierover de plakjes geitenkaas, walnoten en gedroogde tomaten. Schil de peer en verdeel in een aantal partjes. Als je het lekker vindt kun je een beetje honing en/of olie over de geitenkaas doen.
Reacties