Capucijnersschotel met spek en ui: Recept voor Captains Dinner
Artikel door: Inge de Munnik
Volgens de nieuwste voedingsrichtlijnen van 2016 moeten we meer peulvruchten eten. Maar hoe dan? Een van de mogelijkheden is het serveren van een Captains Dinner: bruine bonen (of capucijners) met allerlei garnituur. Je zet de peulvruchten op tafel en laat deze door je gasten mixen met paprika, uien, piccalilly, sprekreepjes, zilveruitjes en andere dingen die je lekker vindt. Iedereen kan kan zijn eigen diner naar eigen voorkeur samenstellen. Heel gezellig en ook erg lekker.
Ingredienten (4 personen)
- 1 blik of pot capucijners (720 ml)
- 200 g magere gerookte spekblokjes
- 2 uien, gesnipperd
- krielaardappeltjes (300 gram)
- 3 paprika's
- rookworst
- 4 augurken, in plakjes
- 4 eetlepels piccalilly
- 1 potje appelcompote
- zilveruitjes
Bereiding
- Kook de krielaardappeltjes in 15 tot 20 minuten gaar en presenteer ze in een schaaltje op tafel
- Verwarm de bonen of capucijners en presenteer ze op tafel.
- Bak de spekblokjes uit in een beetje boter of margarine en doe ze in een schaaltje
- Schil de uien, en bak deze even aan totdat ze gaar zijn en presenteer deze in een schaaltje op tafel
- Snijd de paprika's in kleine stukjes en bak deze totdat ze gaar zijn en presenteer deze in een schaaltje op tafel
- Verwarm een rookwost en snijd deze in plakjes
Reacties