Eet je mooi logo

Gevulde puntpaprika voor bij de BBQ

Artikel door:

Google

De zoete puntpaprika is verkrijgbaar in rood, geel en oranje en heeft een lekkere zoete smaak. Een verse puntpaprika is knapperig en sappig. De lange, puntige vorm maakt deze paprika geschikt om te vullen of als knapperige groente op de grill of barbecue. Omdat deze paprika een dunnere vruchtwand heeft dan gewone paprika’s is hij snel gaar. Probeer eens  gevulde puntpaprika's uit de oven voor bij de BBQ. Dit gerecht is niet alleen gemakkelijk te maken en gezond voor het hele gezin, maar ook nog eens een kleurrijke toevoeging aan jouw sfeervolle buitentafel. 

Benodigdheden (4 personen)

  • 4 Zoete puntpaprika’s
  • 250g Cherry tomaten
  • 150g Feta kaas, in blokjes van 5 mm
  • 8 tl Pesto
  • 800g Kleine pastinaak(wortel)
  • Sap van een citroen
  • 4 tl Olijfolie
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika’s door ze voorzichtig in de lengterichting door de steel in twee helften te snijden. Verwijder de zaadjes, maar laat de stelen zitten.

Meng de cherry tomaatjes, de feta kaas, pesto, wat zout en peper naar smaak door elkaar. Verdeel het mengel over de acht paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal.


Bereid de pastinaak, snij ze in halve of in kwart stukjes, afhankelijk van de grootte. Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap en wat zout en peper. Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overal bedekt is met het mengsel. Doe deze ook in een aparte, ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven. Zet de paprika’s iets lager.


Bak de gerechten ongeveer 35 minuten, totdat de pastinaak zacht en lichtbruin zijn. Draai ze halverwege een keer om. Als de paprika’s gaar zijn en de pesto is er goed ingetrokken, is het klaar om op te dienen.