Eet je mooi logo

Zeebaars met salade van rode biet

Artikel door:

Google

De zeebaars is een zilveren vis met vast en smakelijk visvlees. De zeebaars bevat weinig vet (3%) en veel eiwit (24%). Kleine vissen worden in hun geheel verkocht en bereid. Grotere exemplaren kunnen gefileerd worden, meestal met vel om het uiteenvallen te voorkomen bij het bakken.  Samen met een kleurrijke bietensalade, wat citrusvruchten en gekookte aardappelen draagt deze lekkere, gezonde maaltijd bij aan een mooie huid. Het beautyfood recept voor de maand maart: Zeebaars met limoen en frisse salade van rode biet.

Beautyfood recept: Zeebaars met limoen en salade van rode biet (Bereidingstijd 25 minuten)

Ingrediënten (2 personen)

400 gr krielaardappeltjes in de schil, schoongeboend
½ limoen
3 el suiker
2 el margarine (of boter of een bak- en braadproduct)
2 zeebaarsfilets (mag ook met vel)

1 rode biet (voorgekookt)
1 sinaasappel
1 eetlepel balsamico azijn
1/2 theelepel Dijon mosterd
1/2 teentje knoflook
2 eetlepels extra vergine olijfolie
zout en peper
1 zakje veldsla (75 gr)
1/2 rode ui

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Kook de krieltjes in de schil voor ongeveer 8 – 10 minuten in een pan licht gezouten water tot ze gaar zijn.

Schil met een citroenschilrasp (zesteur) de limoen en blancheer de draadjes schil twee keer in een pan met kokend water. Maak vervolgens met 3 eetlepels kokend water en 3 eetlepels suiker een suikersiroop en kook daarin de schilletjes om ze te konfijten. Laat dit op een zacht vuur ongeveer een kwartiertje staan. 

Snijd de biet in kleine stukjes.

Schil de sinaasappel en verwijder zo veel mogelijk de witte schil. Snijd de hele sinaasappel in dikke plakken en snijd de plakken vervolgens in 4 kwarten. 

Meng de azijn, mosterd, knoflook in een kom en voeg er langzaam de olijfolie aan toe. Breng op smaak met zout en peper. 

Bestrooi de zeebaarsfilets aan beide kanten met peper en zout en bak ze ongeveer 1 minuut per kant in een koekenpan met boter op een matige vlam. Plaats de filets vervolgens voor 5 minuten in de oven om na te garen.

Net voor het opdienen meng je de veldsla en de gesneden bietjes met de dressing. Verdeel deze salade over de borden. Maak de salade af met de sinaasappel en rode ui. Leg de zeebaarsfilet erbij en bestrooi deze met de limoenschilletjes. Serveer met de gekookte krieltjes.