Gerookte zalm en forel als lichte lunch
Artikel door: Inge de Munnik
We hebben een heel makkelijk te maken, mooi uitziend, gezond én lekker recept voor je samengesteld met gerookte zalm en forel. Deze vette vissoorten bevatten veel vitamine A en D. van vitamine A is bewezen dat deze helpt om je huid er goed uit te laten zien. Vis bevat ook B-vitamines. Daarnaast levert vis circa 10% van de vitamine D en B12 die Nederlanders binnenkrijgen. Deze lunch zit dus boordevol mooimaakvitamines en het er uit als een plaatje. Verras je vriendinnen zodra het weer het even toelaat en succes is verzekerd. Ze moeten natuurlijk wel van vis houden....
Ingediënten
Nodig voor jou en 2 vriendinnen
• 1 pakje gerookte zalmhaas (ongesneden, gerookt op beuken en eikenhout)
• 1 pakje gerookte forel (in plakjes)
• takjes verse dille
• verse bieslook
• klein zakje rucola sla
• 12 cherry tomaatjes
• balsamico azijn
• pijnboompitjes
• donker volkoren brood (bijvoorbeeld Pain de Boulogne)
• roomboter
Bereiden
Je snijdt het zalmhaasje eerst in 3 gelijke stukken, die je vervolgens nog eens halveert. Op 3 grote borden leg je per bord 2 stukjes zalm. Ook de forel verdeel je over de 3 borden. De tomaatjes was je en je snijdt ze in 4 partjes. Op de rest van het bord leg je de rucola sla en je verdeelt de tomaatjes over de sla. Daar sprenkel je wat balsamico azijn overheen (niet teveel!). Je roostert de pijnboompitjes
Voor erbij
Serveer de sneetjes volkorenbrood geroosterd. Dat is het lekkerst bij gerookte vis. Snij de boterhammen na het roosteren diagonaal door en besmeer ze met een goede roomboter. Het eten van volkoren brood is goed voor je spijsvertering en vermindert de kans op ziektes en roomboter is goed voor je huid. Schenk er verse jus bij en deze feestelijke en gezonde lunch is helemaal compleet. Zowel voor de inwendige als de uitwendige mens.
Reacties