Eet je mooi logo

Lever en paté boordevol vitamine A

Artikel door:

Google

Lever bevat veel vitamine A, wat bijdraagt aan een mooie huid en gezond tandvlees. Maar lang niet iedereen vindt lever lekker. Wat veel mensen niet weten is dat paté de Franse naam is voor producten van lever gemaakt worden. Bij de bereiding van paté wordt de lever (kalfs, runder, varkenslever of een mengsel daarvan) gemalen en gemengd met allerlei andere ingrediënten, waaronder in ieder geval spek of vet. Paté is kan dus een goede bron van vitamine A zijn. Maar je moet er ook weer niet te veel van eten, omdat paté veel vet bevat en dus calorierijk is. 

100-pateballetjes.jpgAls je iedere dag 2-3 boterhammen met paté zou eten dan krijg je in theorie voldoende vitamine A binnen, maar gevarieerd eten is natuurlijk beter. Je kunt paté ook af en toe als voorgerechtje op tafel zetten. Maar het is ook leuk om er bijvoorbeeld lollies van te maken. Je draait dan met natte handen bolletjes van blokjes paté, rolt ze eventueel in verkruimeld roggebrood en steekt hier een lollystokje in.