Liever groene thee dan verse muntthee
Artikel door: Inge de Munnik
Steeds vaker zie je dat er in hippe restaurants en cafés verse muntthee geserveerd wordt. Het ziet er trendy en leuk uit, een aantal takjes verse munt in een kop heet water. Maar vaak wordt het belangrijkste ingrediënt, de groene thee, vergeten. En dus bevat muntthee ook geen antioxidanten, polyfenolen en fluoride die we wel in echte zwarte of groene thee vinden en die bijdragen aan een mooi uiterlijk. Toch worden aan munt wel heilzame eigenschappen toegekend.
Kruidenthee
Door de eeuwen heen hebben mensen kruiden gebruikt, niet alleen voor voedsel maar ook vanwege hum heilzame werking. Kruiden werden vroeger gegeten, later werden kruiden bereidt met warm water. Men liet de kruiden trekken in warm water en dronk het aftreksel van de kruiden. Net zoals bij thee, vandaar de benaming kruidenthee. Aan munt worden een heilzame werking toegekend, het zou vooral een goede werking hebben op de darmen en maag en bij een verkoudheid. Het is dan ook niet gek dat muntthee al duizenden jaren lang een populaire drank is in meerdere culturen.
Oorsprong muntthee met theeritueel
In Marokko wordt de muntthee (Atay Benaanaa of Toeareg thee) uit kleine theeglaasjes gedronken. De basis van deze thee is Chinese groene thee (Gun Powder) waaraan gekneusde muntbladeren worden toegevoegd. Bij het inschenken van de thee in mooie kleine theeglazen moet de pot minimaal een halve meter boven de glazen worden gehouden. Op die manier komt er namelijk een klein laagje schuim op de thee. De glaasjes worden tot ongeveer de helft gevuld.
Conclusie
Als het om een bijdrage aan je uiterlijk gaat dan kun je beter groene thee drinken dan muntthee. Bovendien zou groene thee ook nog eens helpen bij afvallen
Reacties