Eet je mooi logo

Picanha (rundvlees)

Artikel door:

Google

Wat een kogelbiefstukje voor de Nederlander is, is de Picanha voor de Brazilianen en de Argentijnen. Het is een heerlijke steak met een randje vet, maar niet duur. Picanha wordt gesneden van de achterbil, direct tegen de staart, vandaar de Nederlandse naam staartstuk. Dit stukje rundvlees bevat relatief veel vitamine B2 en B3, en de mineralen fosfor en magnesium. Het mooie aan Picanha is dat het ontzettend veel smaak heeft en dat je er weinig aan toe hoeft te voegen om er iets lekkers van te maken. Gewoon puur eten dus. Wel moet je het randje vet laten zitten tijdens de bereiding, want dat zorgt voor de uitmuntende smaak . Je bereid een picanha steak als volgt.

Haal de picanha 20 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat afgedekt op kamertemperatuur komen. Bestrooi met peper.  Verhit margarine in een koekenpan en bak in 2-3 minuten per kant medium. Beweeg de picanha hierbij voortdurend hierbij over de bodem van de koekenpan. Wikkel de picanha na het bakken in een aluminiumfolie en laat even rusten. Heerlijk met champignons en broccoli! 

106-picanha_met_champignons_en_broccoli_2.jpg