Waarom je beter volkoren pasta kunt kopen
Artikel door: Inge de Munnik
Bij de meeste mensen staat er regelmatig spaghetti of macaroni op het menu. Lekker eten, niet al te moeilijk en snel klaar. Maar als je kunt kiezen tussen gewone pasta en volkoren pasta, wat kies je dan? Pasta wordt meestal gemaakt van gemalen en gezeefde tarwe (bloem), water en eventueel eieren. Een groot deel van de voedingswaarde wordt dus bepaald door de gekozen bloem. Voor gewone pasta wordt vaak blanke bloem gebruikt waar vrijwel geen zemelen in zitten. Maar er bestaan ook meergranenpasta's (meerdere soorten granen) en volkorenpasta's. Bij volkoren pasta zitten alle zemelen en kiemdelen van de tarwe er nog wel in. In vergelijking met 'gewone' pasta bevat volkoren pasta bevat meer vitamine B1, B2 en B6 en natuurlijk veel meer vezels.
In de meeste supermarkten kun je Honig volkoren macaroni kopen of de pasta integrale van Grand Italia. Albert Heijn heeft biologische volkoren spaghetti in het assortiment en ook in de reformwinkel kun je vaak kiezen uit meerdere soorten biologische pasta's.
Reacties