Snijbonen, liever ruitjes dan sliertjes
Artikel door: Inge de Munnik
Mensen denken bij snijbonen vaak aan die waterige sliertjes uit de snijmolen en die smaakten niet al te best! Dat kwam omdat de snijbonen vroeger vaak een draad in de rug hadden. Door de snijboon in hele dunne stukjes te snijden had je van die taaie draad geen last meer. Gelukkig zijn er nu nieuwe rassen die draadloos zijn en die heel goed smaken. Snijbonen bevatten de vitamines A en C en zijn rijk aan vezels, ijzer, calcium en fosfor en zijn dus goed voor je huid en tanden. Snijd de snijbonen in ruitjes op de snijplank, kook ze kort en eet ze als groente.
Snijbonen bereiden
Snijd de uiteinden van de snijbonen af en snijd de boon in rijtvormige stukjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook, voeg vervolgens de snijbonen toe en kook ze in 10 minuten beetgaar. Zet geen deksel op de pan, dan behouden de bonen hun kleur. Giet ze af, laat ze eventueel nog even schrikken onder koud stromend water, en serveer ze met een beetje nootmuskaat of een beetje boter.
Reacties