Forel
Artikel door: Inge de Munnik
Denk je aan forel, dan denk je meteen aan opspringende vissen in heldere beekjes of rivieren. Helaas komt deze zoetwatervis in het wild bijna niet meer voor. Wij eten nu meestal regenboogforel, dat is een forel die gekweekt wordt en daardoor het hele jaar door verkrijgbaar is. Het eten van voldoende vis is van belang voor een mooie huid. De omega 3 visvetzuren gaan ontstekingen in de huid tegen en beschermen de huid tegen vrije radicalen. Forel hoort tot de matig vette vissoorten en bevat veel omega-3 visvetzuren.
Maar dat is niet het enige: forel bevat ook veel vitamine A, B1, B2, B6, B11 en B12 en D. Heel gezond dus. Eet de forel bij voorkeur met nitraatarme groente, zoals worteltjes, sperziebonen of witlof. In combinatie met nitraatrijke groente, zoals sla en spinazie, kunnen schadelijke stoffen ontstaan.
Een goede verse forel kijkt helder uit zijn oogjes en zal een goede basis vormen voor een heerlijke maaltijd. Je visspecialist heeft verse forel meestal als hele vis (met kop en staart) op ijs te koop. Vraag altijd of hij de vis voor je wil schoonmaken. Verse forel kan in de oven, op de barbecue of gewoon in de pan.
Reacties