Regenboogwortels
Artikel door: Inge de Munnik
Vroeger waren er allerlei kleuren wortelen zoals wit, geel, paars en rood, maar wij kennen alleen de oranje wortel nog. De oranje wortel is gekweekt voor de zoete smaak. De overige wortelen behoren tot de vergeten groenten. Erg jammer, want al die verschillende kleuren wortelen op je bord zijn niet alleen prachtig om te zien, maar geven je ook nog eens wat meer variatie in smaak. En net zoals de oranje variant bevatte deze wortelen veel bètacaroteen, vitamine C en antioxidanten waarvan bewezen is dat ze bijdragen aan een mooie huid.
Recept met regenboogwortelen
Je kunt de regenboog wortelen roerbakken met andere groenten (6-9 minuten) of koken (circa 10 minuten). En wat denk je van roosteren in de oven? Dan tover je pas echt een origineel en kleurrijk gerecht op tafel. En het is niet eens zo moeilijk. Bekijk hier het recept
http://www.www.eetjemooi.nl/recepten/bekijk/6/Zoete_geroosterde_wortelen_voor_een_mooie_huid
Reacties