Vitamine
- Vitamine A
- Vitamine B1
- Vitamine B2
- Vitamine B3
- Vitamine B5
- Vitamine B6
- Vitamine B8 (biotine)
- Vitamine B11 (foliumzuur)
- Vitamine B12
- Vitamine C
- Vitamine D
- Vitamine E
- Vitamine K
Mineralen
- Calcium
- Chroom
- Fosfor
- Fluoride
- ijzer
- Koper
- Magnesium
- Mangaan
- Seleen | selenium
- Kalium
- Zink
- Chloride
- Jodium
Overige voedingsstoffen
Omega-3-vetzuren uit vis
Uit onderzoek blijkt dat omega-3-vetzuren uit visolie bijdragen aan het remmen van ontstekingen. Bovendien beschermen omega-3-vetzuren tegen vrije radicalen. De meest bekende omega-3 vetzuren zijn EPA en DHA. Zij worden ook wel visvetzuren genoemd, omdat ze bijna alleen in vis voorkomen. Eigenlijk moet je de omega 3 visvetzuren zien als een soort vitamines. Je hebt omega 3 visvetzuren nodig voor het goed functioneren van het lichaam en het algemeen. Voor EPA en DHA is het beschermend effect op hart en bloedvaten duidelijk aangetoond. De Gezondheidsraad beveelt aan dat iedereen gemiddeld per dag 0,45 g van deze vetzuren nodig heeft.
Om gemiddeld aan 0,45 g omega 3 visvetzuren per dag te komen, moet je 2 keer per week vis eten, waarvan 1 keer vette vis. Dit is volgens de Gezondheidsraad ook de beste manier om omega 3 binnen te krijgen. Vis is immers niet alleen een bron van omega 3, maar bevat nog meer gezonde voedingstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen.