Eet je mooi logo

Verse tuinbonen

Artikel door:

Google

De meeste mensen kennen kennen tuinbonen in blik of in glas, maar tussen mei en augustus zijn ze ook vers te koop. Het doppen van tuinbonen is een tijdrovend karweitje, maar uiteindelijk wel de moeite waard. Voor 2 personen heb je 1,5 kg tot 2 kg ongedopte bonen nodig. Na het doppen moeten de tuinbonen zo snel mogelijk bereid worden. Tuinbonen bevatten vitamine B1, B2, B6 en een hoog gehalte aan vitamine C, maar dan moet je ze niet te lang koken.

81_gedopte_tuinbonen.jpg

 

Bereiden van verse tuinbonen:
Druk de peul open door je duimen op de bolle kant van de peul te zetten en haal vervolgens de tuinbonen eruit. Kook de bonen 10 minuten in ruim water. Voeg een scheutje melk toe om de tuinbonen niet te laten verkleuren. De meeste Nederlanders voegen na bereiding bonekruid toe voor de typische smaak, maar het is ook lekker met een blaadje heel fijn gesneden salie. Een echte delicatesse zijn de dubbelgedopte tuinbonen. Deze krijg je door tuinbonen na het koken nogmaals te doppen door het groengrijze velletje te verwijderen. Je houdt dan kleine groene boontjes over die zoet smaken.